Lenyűgözte a tesztelőket a Xiaomi Mi Mix

2016.11.18. 12:44

Kinézetével a jövőt mutatja meg nekünk a Xiaomi Mi Mix okostelefon, az egész felületét beborító kijelzőt mintha egy scifi filmből kölcsönözték volna, és ez teljesen elkápráztatta az amerikai tech lapok szerencsés tesztelőit. A Cnet újságírója egyáltalán nem találta nagynak a 6,4 colos kijelzőt, és bár folyamatosan akaratlanul is hozzáért a tenyerével használat közben, ez nem indított el programokat, jól megírt algoritmusok szűrik ki a véletlen érintéseket.

xiaomi-mi-mix-4-105c83205cc867bb,0,0,0,0,0-5,1566-617

A kerámia hátlap is erősítette azt az érzést a tesztelőkben, hogy egy luxustelefont tartanak a kezükben, pedig az általuk kipróbált alapváltozatnál van egy drágább modell is, némi aranyozással, nagyobb memóriával és tárhellyel, és az is egész megfizethető, csupán 590 dollárba kerül.

Csakhogy a kinézet nem minden, és a különleges kialakítás miatt túl sok kompromisszumba kellett belemenni.

  • Egyetlen hangszóró van, ami nem igazán passzol a mozizáshoz ideális óriási kijelzőhöz. A telefonhívások hangját egy piezoelektromos hangszóró szólaltatja meg, vagyis a telefon egész teste rezeg.
  • A kamera sem túl jó, és a szemközti lencséket csak alul tudták elhelyezni, tehát a beszélgetőpartnerünk folyamatosan az orrlyukunkat bámulhatja, ami odaát némiképp csökkenti a luxus érzetét.
  • Továbbá a Mi Mix eleinte csak Kínában kerül a boltokba, és ott is csak korlátozott mennyiségben. Nyilván be lehet majd szerezni szürkeimportból, sok sikert kívánunk a merész vállalkozóknak a garancia érvényesítéséhez és a javításokhoz.
  • A támogatott LTE sávokkal is lehetnek gondok, hiszen Európában más frekvenciákon fut a 4G, mint Kínában.

A Xiaomi Mi Mix Android 6.0-t futtat Qualcomm Snapdragon 821-es rendszercsipen, a kijelzője 2040×1080 pixeles és 6,4 colos, a memóriája 4 GB, a tárhelye 128 GB, az akkuja pedig 4400 mAh-s. A drágább változat 6 GB memóriával és 256 GB tárhellyel érkezik. 

xiaomi-mi-mix-exclusive-edition-6gb256gb-dual-sim-ceramic-black-

Az Ars Technica arra a megállapításra jutott, hogy  Xiaomi ezzel a telefonnal megalkotta a következő tíz év okostelefonjainak a mintapéldányát, és ha hihetünk nekik, akkor jövőre még több hasonlóval találkozunk. Persze ehhez még az amerikai mobiliparnak is lesz egy-két szava, már csak azért is, mert a technológiai óriások már nem a kijelzőt tartják fontosnak, és inkább a hangvezérlést próbálják tökéletesíteni.  • Tippek
  • Lakáshitel