A Pixel utálja az iPhone 7-et

2016.11.28. 17:01

Néhány Google Pixel-felhasználó arra panaszkodik , hogy egy programhiba miatt torzított formában kapják meg a mások által készített képernyőfotókat. A hiba minden esetben olyankor jelentkezik, ha a kérdéses screenshotot egy iPhone 7-ről vagy egy iPhone 7 Plusról küldték.

A Pixel User Community fórumán többen is panaszkodtak a jelenségre. Állítólag a Pixel nem tudja renderelni az iPhone 7-tel készített képernyőfotókat. A fotókat többnyire SMS-ben vagy MMS-ben, illetve a Google Hangoutsszal küldték.

A felhasználók szerint a hiba akkor lép föl, ha az iphone-os képernyőfotót nem a kezdőképernyőn készítik, hanem valamelyik iPhone-alkalmazással. Ez a natív alkalmazásokra és a külsős fejlesztők által gyártott szoftverekre egyaránt vonatkozik. A Pixelen készített fotók ugyanakkor hibátlanul jelennek meg az iPhone 7  képernyőjén.

nexus2cee imessage thumb.png

Mivel a Google Pixel az egyetlen androidos telefon, amin az operációs rendszer 7.1-es verziószámú változata fut, a hibát valószínűleg az Android legutóbbi verziója okozza. Ezt alátámasztja az is, hogy egy Nexus 6-ot használó vásárló, aki egy egyedi ROM-ból telepítette föl a telefonjára a 7.1-es Androidot, hasonló problémáról számolt be.

A Google állítólag tisztában van a hibával, de még nem jelezték, hogy mikor fogják javítani.  • Hírek
  • Hírek