Samsung Galaxy S8: nem lesz rajta gomb, se lyuk a fülhallgatónak

2016.12.08. 15:04

A legújabb pletykák szerint három dolog nem lesz majd az új Samsung Galaxy S8-on:

  • lyuk a fülhallgatónak,
  • fizikai főmenü-gomb,
  • széle a képernyőnek.

A keret nélküli kijelző és a fizikai gomb hiánya természetesen összefüggnek: a Samsung tervezőinek az a célja, hogy egy teljesen sík, mindenféle töréstől mentes üvegfelületet hozzanak létre a telefon négy széle között, és ehhez az is kell, hogy a gomb eltűnjön. Persze igazából ott lesz, de egy nyomásérzékeny felületet raknak a képernyő alsó részére, mely működésében ugyanazt hozza majd, mintha egy gomb lenne ott.

maxresdefault

A fülhallgató kimenete ugyanúgy tűnhet el, ahogy az Apple is megoldotta: a régi, 3,5 mm-es jackdugó helyét a sokoldalú USB-C nyílás veszi át, ahol egyébként a töltést is intézzük. Az amerikai gyártó elég sok kritikát kapott a döntéssel kapcsolatban, de azért az így szerelt iPhone 7-esekből is elég szépen fogy.

A Galaxy S8-nak mindenféleképpen jól kell sikerülnie, hogy a Samsung feledtetni tudja a Note 7 körüli akkumulátoros fiaskót. Természetesen a fenti pletykák közül pontosan nulla darabot erősítettek meg hivatalosan, de ha tippelnünk kéne, mind a háromnak lehet valóságalapja. A Samsung azt az értesülést sem kommentálta, hogy tényleg egy hónapot csúszva, csak jövő áprilisban érkezik-e majd meg a készülék, pedig ez sem lenne meglepő. Egyes jelentések szerint a Note 7 veszte is az lett, hogy bár látták a hibákra utaló jeleket, az eredeti határidő szorításában nem szenteltek megfelelő mennyiségű figyelmet az akkumulátor-parának.