A Nexus 6P akkujával is probléma lehet

2016.12.21. 11:48

Több Nexus 6P-tulajdonos is arra panaszkodik, hogy egyszer csak lemerül a mobiljuk akkuja, hiába írja ki a telefon, hogy még bőven maradt az üzemidőből – írja az Android Police.

Hivatalos adat egyelőre nincs arról, hogy mennyire széles körű a probléma, de az oldal egy sor Google-termékfórumot és reddites posztot szedett össze, ahol sok felhasználó állítja, hogy 10 és 60 százalék közötti jelzett töltöttség között bárhol jelentkezhet a váratlan kikapcsolás.

A probléma főleg a Nougat fedőnevű 7.0-ás Android-verzió alatt jelentkezett, de többen akkor is tapasztalták, amikor visszatértek a 6.0-ás Marshmallow-ra, bár ekkor már kisebb volt az eltérés a jelzett és a valós töltöttség között. Ez arra utal, hogy elsősorban hardveres hiba okozhatja a rendellenességet, amelyet az operációs rendszer új kiadásának valamilyen szoftveres eleme csak felerősít, és ezzel láthatóbbá tesz. Szintén erre utal, hogy azok a 6P-tulajdonosok, aki akkut cseréltek, nagyrészt arról számoltak be, hogy megszabadultak a problémától.

Azokat a felhasználókat viszont, akik a 6P modellt gyártó Huaweinél próbálkoztak garanciális szervizzel, a kínai cég a Google-höz irányította, mondván, nem a hardverrel van probléma, hanem a szoftverfrissítéssel. Bár a Google tudomást vett a problémáról, egyelőre alacsony prioritással kezelik.

Ahogy korábban írtuk, hasonló történt az iPhone-okkal is, az Apple felhasználói novemberben panaszkodtak, hogy hiába mutat 30 százalékos töltöttséget a mobil, a következő pillanatban simán lemerül. Bár ez még mindig jobb, mintha a Samsung Note 7-hez hasonlóan gyulladásveszélyesek lennének a készülékek, közvetetten az is veszélyes lehet manapság, ha bárhol és bármikor váratlanul mobil (=telefon, internet, térkép, navigáció, stb) nélkül találja magát valaki.