Szivárognak az első infók a Galaxy S8-ról

2016.12.28. 09:29

Felpörgött a pletykagyár, és még több megerősítetlen információ látott napvilágot a Samsung jövőre megjelenő csúcsmobiljáról. Most az derült ki, hogy két variáns lesz belőle, köztük egy nagyobb méretűvel, mert valamivel muszáj pótolni a kiesett Note 7-et is. Hogy valóban ezek legyenek a legbikább mobilok, ilyen dolgokra számíthatunk:

  • 8 GB RAM
  • Snapdragon 835 rendszercsip
  • 256 GB tárhely, UFS 2.1 technológiával

A kiszivárgott információk alapján a kisebb méretű modellnek 5,1 colos kijelzője lesz, a nagyobb méretűnek viszont 6 colos. Sokan úgy képzelik, hogy a Samsung is követni fogja az Apple-t, és a nagyobb mobiljára dupla kamerát szerel.

Koncepcióterv a Galaxy S8-ról
Koncepcióterv a Galaxy S8-ról

Ezt nem tudhatjuk, és bőven vannak más olyan tulajdonságai a mobilkameráknak, amiket érdemes lenne javítani, továbbfejleszteni. A Samsungnak különösen fontos például a 360 fokos kamerázás, mert a gömbpanorámás képeket legkényelmesebben vr-sisakban lehet megnézni, és a Galaxy mobilok ilyesmire is jók.

Korábban az is felmerült, hogy a Galaxy mobilok 4K felbontású kijelzőt kapnak. A Samsung már bemutatott ilyen paneleket, tehát biztosan képes lenne legyártani, és a megnövelt felbontásnak szintén a virtuális valóságban lenne fontos szerepe.

Újdonság még, hogy mivel a Samsung megvette a Viv nevű virtuális asszisztenst fejlesztő céget, ez igen nagy valószínűséggel be is fog kerülni a következő mobiljába. Többen azt írják, hogy ennek érdekében a Samsung teljesen áttervezi, egységesíti majd az S8 gyári alkalmazásainak a kezelőfelületét.

Ezzel a hangvezérelt assisztenssel is olyasmire leszünk képesek, hogy szóban lekérdezzük az időjárást, naptárbejegyzéseket rögzítsünk egy szabad időpontra, vagy olyan összetett dolgokra kérjük meg a telefont, hogy mutassa meg a tavaly nyáron a Balatonnál készült képeket.

Korábban azt is pletykálták, hogy nem lesz a Galaxy S8-on

  • lyuk a fülhallgatónak,
  • fizikai főmenü-gomb,
  • széle a képernyőnek.

Hogy ebből mi igaz, azt valószínűleg csak jövőre tudjuk meg biztosan, valamikor március-április környékén.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla