OnePlus 5 lesz a következő csúcsmobil neve

2016.12.29. 09:32

Jövőre megjelenik a OnePlus 3 utódja, de többen arra számítanak, hogy a számozásban ugrik egyet a gyártó, és a OnePlus 5 lesz a következő modell neve. Kínában a babona szerint a 4-es szám szerencsétlenséget jelent.

A feltételezésnek ad némi alapot, hogy a BBK tulajdonában van a OnePlus, és a szintén hozzá tartozó Vivo szintén kihagyta a 4-es modellt, és a V3 után rögtön a V5 következett.

Ami a készülék tudását illeti, abban már kevésbé tűnik babonásnak a cég, és nem ódzkodik egy 4000 mAh-s akkumulátor beépítésétől. A pletykák szerint Snapdragon 835 rendszercsip, 64 GB tárhely és 6 vagy 8 GB RAM lesz a mobilban. A kamerái 16 és 8 megapixelesek lesznek, a kijelzője pedig 5,5 colos és QHD felbontású AMOLED.

Eddig is jellemző volt a OnePlus mobiljaira a csúcskategóriás hardver, de puszta erőn túl most sok más extrát várnak. Olyan vad elképzelések is napvilágot láttak, hogy a mobil burkolata kerámia, az elektronikája vízálló, a kijelző pedig nyomásérzékeny lesz, és ezek mind olyan extrák, amelyekért jókora felárat elkérnek a gyártók. Ez azonban nem lenne jellemző az OnePlusra, amely az eddigi modelljeit a többi csúcskategóriás mobilnál olcsóbban dobta piacra.