Sokkal hasznosabb lett a Google Térkép

2017.02.14. 17:09

Új eszközökkel bővült a Google Térkép, így a semmitmondó csillagok helyett kategorizált listákon láthatjuk a kedvenc helyeinket. A listákat akár nyilvánosságra is hozhatjuk, ha úgy gondoljuk, hogy mi ismerjük a legjobban lakóhelyünk közepesen rossz kávézóit. 

 

Az új rendszer három helytípust különböztet meg:

  • Kedvencek: ide kerülnek azok a helyek, amiket igazán szeretünk, legyen az étterem, kávézó, vagy bármilyen érdekes helyszín. Nyilván nem ide fogjuk elmenteni a fogászunk címét.
  • Csillaggal megjelölt helyek: Na ide jöhet akár a fogász is, vagy bármi más, ahová gyakran el kell találnunk, és azt szeretnénk, hogy ott legyen a Google Térkép helyajánlatai közt, amikor navigációt indítunk
  • Meglátogatnám: Ez a digitális bakancslistánk, nyaralási célpontokkal 

Ezeken kívül még bármennyi egyéni listát létrehozhatunk, ami jelentősen megkönnyíti a külföldi utakra való  felkészülést. Ez ugyanúgy működik, mint amit a HERE Térképben évek óta használunk: egy-egy üzleti út vagy nyaralás előtt előre összegyűjthetjük az éppen fontos és/vagy meglátogatni kívánt helyeket. Amikor véget ért az út, eldobhatjuk az ideiglenes  gyűjteményt, ha nem akarjuk megtartani emlékként.

A listánkat megoszthatjuk másokkal, egy emberrel vagy akár többel is, akik követhetik a folyamatosan bővülő gyűjteményünket.

Az új funkciókat fokozatosan kapcsolják be a felhasználóknál, tehát a következő napokban mindenki elkezdhet majd listákat gyártani, Androidon és iOS-en egyaránt. Ebben akkora a káosz, hogy Androidon már látom a listákat, de megosztani nem tudom a gyűjteményeket, míg iOS-en - frissen telepített Google Térképeken - ugyanazzal a fiókkal a listákat sem érem el. Magyarán szép nyugodtan meg kell várni, amíg lecsorog hozzánk frissítésként a legújabb verzió.