Lehetetlen küldetésre vállalkozott a Blackberry

2017.02.27. 16:11

Egy jól csengő név, egy qwerty gombkészlet és néhány szoftver maradt meg a Blackberry örökségéből, és ezek lettek a kínai TCL által gyártott KeyOne mobiltelefon meghatározó részei. A Barcelonában bemutatott telefon a Blackberry klasszikus formáját idézi fel azzal, hogy a gombok szabadon látszanak, nem a kijelző elcsúsztatásával válnak láthatóvá.

Mit tett ehhez hozzá a TCL? Maga a hardver közepesnek mondható, csak a 3505 mAh kapacitású akku viszonylag kimagasló, állítólag egy napot vagy valamivel többet is kibír majd a készülék töltés nélkül. Egyébként középkategóriás Snapdragon 625 rendszercsip van benne, 3 GB RAM és 32 GB tárhely.

A 12 megapixeles hátlapi kamerával akár 4K felbontású videókat is készíthetünk, a szemközti 8 megapixeles kamerának pedig növelték a fényérzékenységét, hiszen a menedzsereknek is nyilvánvalóan fontos, hogy jó szelfiket tudjanak gyártani.

A KeyNote operációs rendszere  Android  7.1, erre ültették át a Blackberry híres biztonsági és üzleti megoldásait.

Meglepően hosszúkás a KeyOne ahhoz képest, hogy a kijelzője csupán 4,5 colos. Árulkodó a 1080x1620 pixeles felbontás - mintha egy full hd kijelzőből levágtak volna háromszáz pixelnyit, hogy helyet biztosítsanak a gomboknak. Érdekes helyre került a biztonságos beléptetést segítő ujjlenyomatolvasó, a szóköz gombba építették bele.

Azt a mindenit!

Na jó, ilyet is csak azért nem láttunk eddig, mert a mobilgyártók 99,9 százaléka tökéletesen elvan qwerty gombok nélkül. Pont ezért merül fel a kérdés, hogy vajon mennyire lesz életképes az 550 dolláros KeyOne, mennyi embernek fontos, hogy fixen rögzített gombokkal tudjon szöveget írni a telefonján.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!