Rengetegen rendelik meg a Nokia 3310-et

2017.03.07. 14:33 Módosítva: 2017.03.07. 20:23

A Carphone Warehouse az egyedüli cég, ami előrendeléseket vesz fel a Nokia 3310-re. Alig egy héttel azután, hogy a HMD bemutatta a barcelonai mobilkongresszuson a régi legendás mobil felújított változatát – mi is kipróbáltuk –, elképesztő mennyiségű rendelés érkezett a telefonra, írta a Telegraph.

Pontos megjelenési dátumot még mindig nem lehet tudni, csak annyit mondott a gyártó, hogy valamikor tavasz végén, nyár elején kerülhet a boltokba a 3310-es. Az MWC-n a legnagyobb érdeklődés ezt a bemutatót kísérte.

Eddig egyáltalán nem volt biztos, hogy az embereket csak érdekli a telefon vagy tényleg meg is szeretnék vásárolni. A Carphone Warehouse-hoz beérkezett előrendelések viszont azt mutatják, hogy az utóbbi.

A Nokia márkanév iránti érdeklődés is hatalmasat nőtt az elmúlt időszakban, a Captify kutatása szerint 797 százalékkal ugrott meg a keresések száma. A Nokia névre keresőket leginkább az érdekli, hogy lesz-e kígyós játék a 3310-ben, milyen lesz a kamera és az akkumulátora. (Lesz, 2 megapixeles és erős - de olvassa el feljebb már ajánlott tesztünket.)

Nem meglepő, hogy sokan szeretnék megvenni a mobilt, hiszen elég olcsó lesz, ötven euróért lehet majd megvásárolni. Ugyanakkor szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy csalódhatnak a vevők, mert a telefon csak 2,5G hálózaton működik, emiatt több piacon nem tud majd a netre csatlakozni (például az Egyesült Államokban és Ausztráliában). De sokakat valószínűleg csak a nosztalgia motivál és az, hogy 15 ezer forint körül vehetik meg a 3310-et.