Okostelefont dob piacra az Android társalapítója

2017.03.28. 11:11

Két nappal a Samsung S8 londoni bemutatója előtt dobott kis kavicsot az okostelefonos hírek tengerébe Andrew “Andy” Rubin, az Android egyik alapítója. Az 54 éves IT-guru, aki körül egy ideje csend van, hétfőn tett ki a Twitterére egy fotót, amin egy kézben tartott okostelefon látható, illetve annak a jobb fölső sarka.

A kép alapján nehéz bármit is mondani a lekerekített sarkú készülékről, annyi azonban biztosnak látszik, hogy a kijelzője egész nagy mértékben (bár nem faltól falig) kitölti az előlapot, és hogy legalább egy fizikai gomb lesz rajta, fölül a jobb oldalon. Látszik még az idő (nem sokkal délután kettő előtt készült a kép), a töltöttségjelző (teljesen feltöltött aksit mutat), valamint az LTE+ térerő jele, és hogy szép rózsaszirmos háttérkép van rajta.

A szaksajtó egy része arra emlékeztet, hogy először 2015 decemberében lehetett hallani arról, hogy Rubin új cége korábban a Google-nél és az Apple-nél dolgozó mérnököket verbuvált, hogy saját csúcskategóriás telefont alkossanak. A jelek szerint a készülék megszületett. Rubin a twitteres posztban csak annyit közölt, hogy nagyon izgatott és alig várja, hogy minél több ember kézbe vehesse.

A Droid Life korábbi jelentésekre hivatkozva arról spekulál, hogy várhatóan 5 és fél inch-es kijelzője lesz a rejtélyes telefonnak, hogy luxy anyagokból lesz összerakva (kerámia hátlap meg ilyesmi), és hogy valamilyen szinten moduláris lesz, azaz cserélhető, fejleszthető egységek lesznek benne.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM