Gáz van a Samsung új csúcstelefonjával is?

2017.04.18. 17:07

Bár csak pénteken indul be a Samsung új csúcskategóriás okostelefonjának, a Galaxy S8-nak hivatalos forgalmazása a nagyvilágban, a dél-koreai vevők egy része az előrendelésnek köszönhetően már kézbe vehette az új, számítógépnek is beillő készüléket. És a legújabb jelentések szerint valami nem stimmel a Note 7 fiaskóját feledtetni hivatott telefonnal.

Néhányan ugyanis azt állítják, hogy a telefon kijelzője bekapcsolás után pirosas árnyalatban játszik. A jelenségről több fotót is posztoltak az Instagramra, illetve különféle fórumokra.

A Samsung szóvivője gyorsan reagált is a kifogásokra, a hivatalos álláspont szerint nem minőségi kérdésről van szó, a kijelző színárnyalata, színhőmérséklete (sőt, a felbontása is) a beállítások menüben módosítható. A rózsaszínes S8-akról készült képek azonban továbbra is jönnek, és a vevők azt állítják, hogy nem tudták a beállítások menüben megszüntetni a jelenséget.

Az S8 kijelzője egy új, úgynevezett “Deep Red” OLED technológiát használ a képek megjelenítésére, és egyes szakértők szerint elképzelhető, hogy itt lehet a hiba forrása, ami a fehér árnyalatait pirosas színűre festi. Mindez szoftveres kalibrációs gond lehet, amit utólag könnyebb orvosolni, mint mondjuk a végzetesen túlmelegedő és felrobbanó akkumulátorok problémáját.

Az Indexnél lévő teszttelefon kijelzője így néz ki a beállítások menüben lévő színegyensúly babrálása után (a piros a maxon, a kék és a zöld a minimumon). Láthatóan közel sem annyira pirosas, mint a dél-koreai vevők által posztolt képeken:

A Galaxy S8 a felfokozott várakozások alapján több millió példányban fog elkelni, erre utal a kiemelkedően nagy számú leadott előrendelés is. Kérdés, hogy egy újabb botrány – még ha kisebb is, mint az előző, és esetleg kiderül, hogy megalapozatlan is – milyen hatással lesz a várható eladásokra. 

(via cnet / ZDNet)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?