Kiakadtak az iPhone 8-ról kiszivárgott terveken

2017.04.21. 14:29

Egy nem mindig pontos kiszivárogtató, Sonny Dickson tett közzé a Twitteren egy tervrajzot az iPhone 8 hátlapjáról, és ezen jól látható az Apple logója alatt elhelyezett kivágás. Gyanítható, hogy ez lesz az ujjlenyomat-olvasó helye, magyarán a Samsung után az Apple sem tudta beépíteni ezt a szenzort a kijelzőbe.

Ezen  sokan kiakadtak, és abban reménykednek, hogy a képen csak egy korai prototípus tervrajza látható. Páran arra hívják fel a figyelmet, hogy a Huawei P10-ben és a Xiaomi M6-ban is az üveg mögé tudták tenni a szenzort, ám ez nem ugyanaz, mint amit az Apple szeretne elérni, hiszen a kaliforniai cég egyenesen a kijelzőbe akarja beépíteni az ujjlenyomat-olvasót. 

A pletykák szerint az iPhone 8 előlapját teljesen beterítik a pixelek, az egész egy kijelző lesz, és a vezérlőgomb virtuálisan, odarajzolva jelenik meg a mostani mechanikus gomb helyén. A menüben való navigálással nem is lesz gond, csak a szenzor beépítése és legyártása problémás.

A képek alapján a mobilnak 5,8 colos kijelzője lesz, és a készülék házának mérte az iPhone 7 és 7 Plus közé esik. Az iPhone 8 a kép alapján körülbelül 1 milliméterrel szélesebb és 1 centiméterrel magasabb lesz az iPhone 7-nél.

Balogh Gábor dizájner elképzelése szerint így nézhet majd ki az új iPhone
Balogh Gábor dizájner elképzelése szerint így nézhet majd ki az új iPhone
Grafika: Balogh Gábor / gaborbalogh.myportfolio.com/iphone-x-concept

Könnyen lehet, hogy valóban csak egy prototípusról szivárgott ki a kép. A Wall Street Journal korábban azt írta, hogy legalább tíz különböző prototípusa van az iPhone 8-nak.