Magyarok dolgoztak a Galaxy S8 egyik funkcióján

2017.04.21. 11:21

A Samsung Galaxy S8 csúcsmobilban magyar eredetű kód is megtalálható, ami azt mutatja, hogy akár a legmenőbb csúcstechnikához is hozzá tud járulni egy hazai programozócsapat.

A Makery nevű vállalkozás fejlesztése a tárcsázóban jelenik meg, harmadik fülként az előzmények a kapcsolatok mellett. A Places nevű fülön elég beírni a keresőbe egy kulcsszót, például azt, hogy sushi vagy pizza, és máris megkapjuk a közeli helyek elérhetőségét.

Magyarországon sajnos le van tiltva ez a funkció, mert olyan adatbázisra épül, amely idehaza nem dobna találatokat, de például az USA-ban működik. Kindler András, a fejlesztőcsapat egyik vezető tagja átdobott néhány képernyőmentést róla, és azt is elmesélte, hogyan sikerült a Samsung közelébe férkőzni.

A mobilon látható menüt a Samsung tervezte, a magyar Makery a háttérben, a mobilon és a szervereken futó komponenseket rakta össze az amerikai Hiya nevű céggel együttműködve. Velük a Makery Barcelonában a Mobil Világkongresszuson találkozott.

Ha ismerősen cseng a magyar csapat neve, az nem a véletlen műve. Kindler Andrást és pár munkatársát korábban beválogatták a Startup Chile ösztöndíjprogramjába, és ennek keretében egy letölthető tárcsázóappot raktak össze, amit mi is bemutattunk az Indexen.

Másfél éve Makery néven dolgozik a csapat, és nemcsak szerveres backend fejlesztéseket csinálnak, hanem iOS-re és Androidra is kódolnak, dizájnolnak és marketingelnek a megrendelőknek.  • Tippek
  • Lakáshitel