Maradandó nyoma is lesz a vizes vb-nek

2017.07.18. 06:17

Akadnak előnyei is a vizes vb-nek, bár ez szabad szemmel csak akkor látható, ha a szemgolyóinkat a mobil kijelzőjére tapasztjuk sebességmérés közben. A Telekom azt írja, hogy a bajnokság helyszínei közelében és a közlekedési csomópontoknál az állomásain 375 Mbps átvitelt engedélyezett, így az ilyen sebességű állomásainkat száma közel ötvenre nőtt. Azt írják, hogy ezek maradandó fejlesztések, szóval nem fognak lassítani, miután véget ért a vb.

Emellett  nagy kapacitású beltéri rendszert építettek a Duna Úszó Arénába, a Szőnyi úti uszodába és a balatonfűzfői uszodába, és kapacitást bővítettek a Hajós Alfréd uszodában, a Tüske uszodakomplexumban és a Papp László Sportarénában. Pár helyen ideiglenes állomásokat is letettek .

A Vodafone is több helyszínen fejlesztette a hálózatát, hogy a jelentősen megnövekvő hang- és adatforgalmat ki tudja szolgálni. A Duna Arénában ott maradó beltéri bázisállomást helyeztek el, míg a Batthyány téren és a Hajós Alfréd uszodánál a 2600 MHz-es 4G frekvenciasávot kapcsolták be, hogy növeljék a hálózat kapacitását, és ezeken a helyeken a letöltési sebesség elméleti maximuma 225 megabit per másodpercre nő. A Vodafone is ideiglenes bázisállomást telepített Balatonfüredre, ahol az adatforgalom átmeneti növekedése várható.