Előjött a homályból a Hidrogén Egyes

Képernyőfotó 2017-08-04 - 12.06.30.png
2017.08.04. 12:46

A filmiparban használt húszmillió forintos profi kameráiról ismert RED július elején jelentette be, hogy a Hydrogen One nevű androidos okostelefonnal belép a mobilok piacára. A cég akkor belengette, hogy a készüléknek moduláris lesz a kamerája, és hogy a kamera kompatibilis lesz a saját holografikus formátumukkal, a Hydrogennel, ráadásul akiknek van RED Scarlet, Epic vagy Weapon kamerájuk, a mobillal tudják majd irányítani a felvételt. Mindezzel kapcsolatban azt is közölték, hogy a 5,7 colos holografikus kijelzőn speciális szemüveg nélkül is látható lesz a 3D tartalom.

Mindehhez csak egy sötét, árnyékos konceptképet mellékeltek, amiből nem sok következtetést lehetett levonni arra nézve, hogy milyen is lesz majd az új telefon. Most viszont Marques Brownlee, a You Tube egyik legismertebb tech-vloggere kapott egy - működésképtelen - prototípust, amit az alábbi, csaknem hatperces videóban mutatott be:

A dizájn kábé olyan, mint valami katonai, taktikai késé, a telefon anyaga (alumínium vagy titán+kevlár) ehhez elég jól passzol is. Oldalának recés kialakítása a jobb fogást hivatott szolgálni, a hangerőgombok, a ki-be kapcsoló gomb, a dedikált filmfelvevőgomb is itt kapott helyet. A hátlapon a kettős kamera cserélhetőségére négy csavar utal a sarkokban, Brownlee be is mutatott egy lehetséges “Red Digital Camera” 28 mm-es 4.0 fényerejű nagylátószögű kameramodult.

A meglehetősen nagy, masszív telefon nem lesz olcsó, az alumínium változata 1195 dollárba, míg a titánborítású 1595 dollárba kerül majd (320 000 illetve 430 000 forint kb.). A Hydrogen One 2018 elejétől lesz kapható.