Hibás az Android 8.0 hangkezelése

2017.08.24. 13:32

Az Android 8.0 Oreo első felhasználói közül elég sokan panaszkodnak a bluetooth audio hibáira, ami főleg akkor jelentkezik, amikor a mobiljukat egy autó fedélzeti hangrendszerével kötik össze - írja a ZDNet. A Google elismerte a hibát és felhívást tett közzé a Pixel és Nexus mobilokkal foglalkozó fórumokon, ahol arra kéri a felhasználókat, hogy számoljanak be a tapasztalataikról. 

Ezekből a nyilvános beszámolókból kiderül, hogy a mobilok kapcsolódnak ugyan az autók beépített rendszeréhez, ám a hangszórók némák maradnak. Olyan is előfordul, hogy a bejövő hívások még rendesen kihangosítva lebonyolíthatók, de kimenő hívások nem.

Hasonlóról panaszkodnak a másféle bluetooth hangszórók és fejhallgatók felhasználói. Bizonyos esetekben a zene hallgató, de pár másodpercenként rövid időre megszakad a lejátszó, és a bluetooth kapcsolat a korábban megszokottnál - a 8.0 telepítése előtti állapothoz képest - lassaban épül fel.

Főleg azok csalódottak, akik ezeket a problémákat már az Android 8.0 bétájának tesztelésekor jelezték a Google-nek. Mostanáig több száz bejelentés érkezett a fórumon, és még nem tudni, hogy a Google mikor ad ki hibajavítást.   • Vennék
  • Hírek