Rádupláztak az oroszok a mobilkijelzőre

2017.08.24. 17:03

Az orosz mobilgyártó Yota volt annyira pofátlan, hogy a Samsung Note 8 bemutatója napján álljon elő a saját új mobiljával, amin a szokásos színes kijelzőn kívül még egy olvasáshoz kényelmesebben használható e-papír-megjelenítőt is találunk.

Ezt sokkal ésszerűbb duplázásnak találjuk, mint amikor a fő kijelző mellé odafércelnek egy parányi, épp csak néhány ikont felvonultató minikijelzőt, amint azt például a HTC Ultra U-n is szörnyülködve megtapasztaltuk pár hónapja. A YOTA3 nevű mobilon mindkét kijelző nagy: az AMOLED fő kijelző 5,5 colos, míg a túloldali e-tintás kijelző 5,2 colos.

A kijelzők szendvicsében átlagos hardver bújt el, középkategóriás Snapdragon 625 rendszercsippel és 4 GB memóriával, tárhelyből pedig 64 vagy 128 GB-os választható.

Ebben a felállásban nem feltétlenül helytálló a kamerákat az alapján osztályozni, hogy melyik az előlapi és a hátlapi, egyébként is nagyon hasonlók. Az egyik 13 megapixeles, míg a másik 12 megapixeles.

Fő hátránya a YOTA3-nak, hogy először csak Kínában lesz kapható, és ott egész olcsón adják. A 64 GB-os verzió 350 dollárba, míg a 128 GB-os 435 dollárba kerül, és a Slashgear kütyüportál azt írja, hogy az előrendelés szeptember 5-én indul.