Neurális egység lesz a Huawei mobiljaiban

2017.09.03. 10:22

Okostelefon helyett egy Kirin 970-es lapkát mutatott be a Huawei a berlini IFA-n, és több mint valószínű, hogy ez kerül bele az október közepén megjelenő Mate 10 mobilba. Ebben a lapkában a szokásos összetevők, a központi CPU és a grafikus GPU mellett egy vadiúj egység, egy neurális számítási egység (NPU) lesz, hogy gyorsabban lefussanak a mesterséges intelligenciára épülő feladatok.

Egy négymagos Cortex A73-as processzorhoz képest a Kirin 970 huszonötször gyorsabb lesz

- mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. És persze még így is kevesebb energiát használ el. Példaként azt hozták fel, hogy amíg a Kirin 970 kétezer fényképet dolgoz fel, addig az iPhone 7 ugyanennyi idő alatt csak közel ötszázat.

Most már csak azt kell megvárni, hogy mivel rukkol elő az Apple szeptember 12-én, amikor az iPhone 8 és más újdonságok bemutatása várható. A kaliforniai cég is azt mondta korábban, hogy a mesterséges intelligenciában és a kiterjesztett valóságban látja a jövőt, szóval ezen a területen biztosan lépnek valamit.    

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?