Minden kártyát mobilizál a Simple

2017.09.08. 16:27

Az OTP Bank ügyfelei június közepe óta használhatják a Simple nevű appot arra, hogy a mobiljuk segítségével fizessenek a bolti kasszánál. Ehhez persze a mobilnak rendelkeznie kell NFC-vel, és a banki terminálnak el kell fogadnia az érintéses kártyákat.

Szeptembertől más bankok ügyfelei is vásárolhatnak a Simple app segítségével.

Kipróbáltuk a regisztrációt egy FHB-s kártyával, és percek alatt lezajlott a folyamat. Az egész elintézhető volt mobilon, beleértve a virtuális Simple kártya létrehozását. Az idegen bank által kiadott plasztik bankkártyákat úgy használhatjuk, hogy miután regisztráltuk, az általunk megadott összeget - jogi okokból havonta legfeljebb 65 ezer forintot - áttöltjük a virtuális Simple kártyára.

Ha ez megvan, akkor akár azonnal szaladhatunk is a boltba, hogy a mobilunkkal vásároljunk. A terminál a virtuális kártyáról fogja leemelni az összeget, a saját plasztikkártyánkhoz és a hozzá tartozó bankszámlához tehát vásárlás közben nem fér hozzá a Simple applikáció.   

A Simple közleménye szerint a mobilos vásárlás egész népszerű, június óta az OTP ügyfelei közül 24 ezren regisztráltak maguknak virtuális kártyát, és mostanáig több mint 750 millió forint értékben vásároltak a telefonjukkal. Az elfogadóhelyek száma egyre kevésbé akadályozó tényező, Magyarországon ma már 87 ezer helyen lehet érintős kártyával, és ezáltal okostelefonnal is fizetni.