Minden kártyát mobilizál a Simple

2017.09.08. 16:27

Az OTP Bank ügyfelei június közepe óta használhatják a Simple nevű appot arra, hogy a mobiljuk segítségével fizessenek a bolti kasszánál. Ehhez persze a mobilnak rendelkeznie kell NFC-vel, és a banki terminálnak el kell fogadnia az érintéses kártyákat.

Szeptembertől más bankok ügyfelei is vásárolhatnak a Simple app segítségével.

Kipróbáltuk a regisztrációt egy FHB-s kártyával, és percek alatt lezajlott a folyamat. Az egész elintézhető volt mobilon, beleértve a virtuális Simple kártya létrehozását. Az idegen bank által kiadott plasztik bankkártyákat úgy használhatjuk, hogy miután regisztráltuk, az általunk megadott összeget - jogi okokból havonta legfeljebb 65 ezer forintot - áttöltjük a virtuális Simple kártyára.

Ha ez megvan, akkor akár azonnal szaladhatunk is a boltba, hogy a mobilunkkal vásároljunk. A terminál a virtuális kártyáról fogja leemelni az összeget, a saját plasztikkártyánkhoz és a hozzá tartozó bankszámlához tehát vásárlás közben nem fér hozzá a Simple applikáció.   

A Simple közleménye szerint a mobilos vásárlás egész népszerű, június óta az OTP ügyfelei közül 24 ezren regisztráltak maguknak virtuális kártyát, és mostanáig több mint 750 millió forint értékben vásároltak a telefonjukkal. Az elfogadóhelyek száma egyre kevésbé akadályozó tényező, Magyarországon ma már 87 ezer helyen lehet érintős kártyával, és ezáltal okostelefonnal is fizetni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?