Felhasználók kijelzőjét nézhette az Uber

2017.10.06. 15:10

Az Uber láthatta és rögzíthette, ami az iPhone kijelzőjén történik a felhasználók telefonjain, ráadásul akkor is, amikor az alkalmazása a háttérben futott - írja a Digital Trends. Ezt derítette ki a Sudo Security Group nevű kiberbiztonsági vállalat. Erre az Apple adott nekik engedélyt, hogy könnyebben tudjanak appot fejleszteni az Apple Watch karórákra, és állítólag már nem használják ezt a funkciót.

Az Uber az egyetlen külső fejlesztőcég, amelynek az Apple engedélyt adott - akik enélkül próbálnak ilyen információkat gyűjteni, azokat úgy kivágják az App Store-ból, hogy a lábuk sem éri a földet. Személyes adatbiztonság szempontjából őrült dolognak tűnik ilyen hozzáférést biztosítani, még úgy is, hogy az Uber állítólag nem fért hozzá minden részlethez, csak a tevékenység egyfajta vizuális lenyomatát kapta meg.

Sajnos túl sokszor előfordult már, hogy biztonságosnak és/vagy névtelennek hitt adatokból mégicsak vissza tudtak fejteni kényes információkat, így egy kicsit aggasztó, hogy az Uber ilyesmihez hozzáfért. Ebben az egészben viszont az a legnagyobb probléma, hogy pont az Ubernek évek óta különböző kémkedési és megfigyelési botrányokból kell kimosakodnia magát.