Beég a Google új csodatelefonjának kijelzője

2017.10.24. 11:30

Roppant kellemetlen jelenségre hívta fel a figyelmet a Google új okostelefonjait tesztelő Android Central: egy hét intenzív használat után beégett egy Pixel 2 XL kijelzőjén alul a navigációs sáv. Ez azt jelenti, hogy jól észrevehetően megmarad az adott területen az ott tartósan megjelenített grafikus elemeknek egyfajta szellemképe.

Ez annak fényében különösen kellemetlen, hogy a pár héttel ezelőtti nemzetközi premier óta rengetegen az egekbe magasztalják a Google új készülékeinek kijelzőit. Az iPhone-ok ellenfelének szánt Pixel 2 és Pixel 2 XL telefonokat 5 illetve 6 collos OLED-kijelzővel látta el a gyártó LG, és a korábbi évek tapasztalat szerint az OLED-kijelzők hajlamosak pár hónap alatt beégést produkálni.

A kérdéses telefont egy hete tesztelte az Android Central, ami napi bruttó 3 óra folyamatos képernyőidőt jelentett bevallásuk szerint. Azt nem állítják, hogy minden új Pixel 2 kijelzőjével előfordulhat ilyen jelenség, de tartanak tőle, hogy ha ennyi idő alatt előjött egy ilyen jellegű hiba, az árulkodó lehet arra nézve, hogyan bírják majd a strapát az új Google-telefonok. Mindenesetre az AC jelentése után több tesztkészülékről is jelezték szakújságírók, hogy tényleg látható beégés a kijelző alján, hasonlót tapasztaltak a CNET és a Verge szerzői is.

A Google kivizsgálja a minőséggel kapcsolatos most felmerült kifogást. “A Pixel 2 XL kijelzője fejlett POLED technológia felhasználásával készült, ami QHD+ felbontást, széles színskálát, magas kontrasztarányt jelent a természetes és gyönyörű színek megjelenítésekor. Minden termékünket kiterjedt minőség-ellenőrzésnek vetünk alá mielőtt piacra kerülne, és a gyártás során is minden egyes készüléket külön letesztelünk” – nyilatkozott a Google egyik szóvivője az Android Centralnak