Jövőre minden iPhone olyan lesz, mint az X

2017.11.14. 11:03

Az Apple 2018-as terveiről adott tippeket befektetőknek a KGI Securities elemzője, Ming-cse Kuo – írja az Apple Insider, miután a lapnak sikerült megszerezni a jóslatokat.

Jövő ősszel érkezik egy hatalmas, 6,5 colos oled kijelzővel felszerelt iPhone X Plus modell, de a mostani X is megújul. Ennek marad 5,8 colos a kijelzője. A harmadik telefon ugyanolyan konkáv kijelzőt kap, mint a többi, csak éppen 6,1 colos lcd panellel.

A most kapható iPhone 8 modellek sokkal kisebb kijelzővel vannak felszerelve: a normál iPhone csupán 4,7 colos, míg az iPhone Plus 5,5 colos.

Kou szerint az utóbbi lcd-s típusnak alacsonyabb lesz a felbontása, és 650-750 dollár közé teszi a várható árát. Ebben is megtalálható lesz az új Face ID arcfelismerés, mert a vékony káva miatt nem lesz hely az ujjlenyomat-olvasós gombnak.

Addigra talán az Apple beszállítói megtanulják nagy mennyiségben és gyorsan legyártani az új alkatrészeket. Az Apple aligha engedheti majd meg magának, hogy mindegyik készülékre 3-4 hetet kelljen várnia a vevőknek, mint most az iPhone X esetében.