Egy kisfiú könnyedén átverte az iPhone X arcfelismerőjét

2017.11.20. 10:59

Egy tízéves kisfiú feltörte az anyukája telefonját: ránézett a kijelzőre – írja a Fox News.

A telefon egy iPhone X, rajta a Face ID nevű arcfelismerő képernyőzárral, amely elvileg csak a gazdájának engedne hozzáférést, de úgy tűnik, a gyakorlatban a családot se mindig sikerül kizárni.

A fiú, Ammar Malik nagyon hasonlít az anyukájára. Amikor a szülei beruháztak egy-egy új iPhone X-re, az anyuka odaadta a magáét Ammarnak azzal, hogy úgyse tud vele mit kezdeni. Ehhez képest a fiú csak rápillantott, és az már már meg is adta magát. Ezen ő jól szórakozott, a szülei kevésbé: érthetően nem minden tartalmat szánnak a fiuknak, ami a mobiljukon megtalálható.

Miért lát ma gyerekrajzokat az Indexen? Mert ma van a gyermekjogi világnap!

Az anyuka telefonjával stabilan működött a trükk, az apukáéra egyszer szintén bejutott a fiú, utána viszont már nem. Ezen csodálkoztak a szülők, mert általában az apához hasonlatosabbnak szokták tartani a fiukat. Az iPhone ezek szerint máshogy gondolja.

Mi a tanulság? A nyilvánvalóbb az, hogy ha szülőként arcfelismerős mobilt vesz, csekkolja, hogy a gyereke arca is nyitja-e. A fontosabb meg az, hogy jó tisztában lenni vele, hogy semmilyen biztonsági megoldás nem tökéletes, és ez annál valószínűbb, minél kényelmesebb egy-egy ilyen funkció. Ettől még használni érdemes ezeket, csak vakon megbízni bennük nem annyira.

A nemrég megjelent iPhone X arcfelismerőjét nem most verték át először, a nagyon hasonlító rokonokon kívül az arcvonásokat megváltoztató maszk vagy akár egy alaposabb borotválkozás is kifoghat rajta.