Azonnal elérhetővé válik az iPhone olcsó csereaksija

2017.12.30. 23:51

Az Apple közölte, hogy az elhasználódott akkumulátor miatt lelassuló iPhone modekkelhez azonnal elérhetővé teszik a jóval olcsóbb cserealkatrészeket, nem várnak az akció bevezetésével januárig - írja a TechCrunch. Azt azért hozzátették, hogy a készlet egyelőre korlátozott, nem biztos, hogy mindenhol azonnal lesz megfelelő aksi a szervizben.

Az Apple ötven dollárral csökkentette az akkumulátor árát, miután kiderült, hogy az elhasznált alkatrész miatt az iPhone energiamenedzselő modulja lelassítja a készülék működését, visszaveszi a teljesítményét, nehogy váratlanul leálljon a telefon rendszere. Ez a változás az iOS 10.2.1 verziójával lépett életbe.

Mindebből azért lett nagy botrány, mert az Apple erről az egészről kussolt, és a felhasználók egyszer csak azt vették észre, hogy a telefonjuk egyre lassabb. Sokan ebből arra következtettek, hogy ideje újabb telefont venni, hiszen semmit sem tudtak az energiamenedzselő szoftver mechanizmusáról.

Most is szinte véletlenül derült ki, hogy mi a helyzet a régebbi iPhone-okkal. A Reddit fórumain valaki megírta, hogy az aksicsere után gyorsabb lett a telefonja, majd nem sokkal később napvilágot látott a Geekbench szakértői elemzése, amely igazolta ezt a felvetést. Később pedig az Apple is hivatalosan elismerte, hogy lelassulnak a telefonok, ha nem elég jó már az aksi.

Az Apple azt ígéri, hogy az iOS jövőbeli kiadásában átláthatóbb lesz a beépített akkumulátor állapota, így a vevők megalapozott döntést tudnak hozni arról, hogy új telefont vegyenek, vagy csak a régi telefon aksiját frissítsék.

Az Apple hivatalosan kommunikált 29 dolláros ára természetesen csak az Egyesült Államokban érvényes, idehaza  hozzá kell még számolni többek közt az áfát is.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!