Van érdeklődő vásárló a magyar Telenor iránt

2018.01.26. 16:12

Rövid közleményben tudatta a Telenor globális központja, hogy van érdeklődő a közép-kelet európai érdekeltségei iránt, annak ellenére, hogy

nem kért ajánlatot senkitől.

Ennek a csomagnak a magyar szolgáltatón kívül része még a bolgár, a szerb és a montenegrói leányvállalatuk. A hét elején írtuk meg, hogy felmerült a régióbeli érdekeltségek eladása, erről egy bolgár hírügynökség szerzett bennfentes információkat.  

A Telenor a közleményében kihangsúlyozta, hogy a részvényeseik szempontjait tartják szem előtt, amikor átvizsgálják a beérkezett dokumentumokat. Ezzel a munkával várhatóan 2018 első negyedében végeznek.

A beérkezett ajánlat értékelése nem befolyásolja a Telenor működését, sem az ügyfelek, sem az alkalmazottak szemszögéből - hangsúlyozta ki a társaság. Ezek a leányvállalatok a Telenor-csoport bevételének 9 százalékát hozták, erősek a piaci pozícióik.

A mobilszolgáltatás működése független attól, hogy ki a tulajdonos, és hogy vizsgálják-e az eladás lehetőségét, hiszen a vállalat az államtól megvett frekvenciákért cserébe megadott műszaki és minőségi paraméterek szerint vállalta a működést.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!