Egy dolgot nem tudnak mostanában bizonyos iPhone-ok: telefonálni

2018.02.07. 22:17

Beismerte az Apple, hogy van egy kis, hogy is mondjuk, probléma az iPhone 7 és iPhone X készülékek bizonyos szériáival. És nem az, hogy nem animál rajtuk a gifesített szarkupac, hanem az, hogy nem lehet velük telefonálni. Ami egy telefon esetében azért nem lenne hátrány, úgy is mondhatnók, hogy alap, avagy kurvára kéne nekik ezt tudniuk. Szart animálni, na azt nem annyira. 

iphone-x-gallery1-2017
Fotó: Apple

Az iPhone 7-es, tehát kettővel ezelőtti kiadású telefonok némelyikénél a júzernek azt mondja a telefon, amit manapság már elég ritkán lehet látni. legalábbis itthon, mármint azt, hogy nincs térerő. Miközben meg van. Mert a melletted állónak a telefonján vígan öt csík vigyorog. A hiba, mondja az Apple az egyre dühösebb felhasználóknak, egy alaplapi komponens, ami kínai, hong kong-i, japán, makaói és amerikai üzemekben került a készülékbe.

Nem akarunk senkit riogatni, de ha a telefon hátlapján megnézik a gyári számot, és az A1660, A1780 vagy A1779, akkor ezért nem lehetett felhívni Pistit a Super Bowl alatt, és nem azért, mert le volt terhelve a hálózat. Figyelem, fontos dolog jön:

ha gáz van, március végéig lehet élni az ingyenes javítás lehetőségével, szóval ne tessék tökölni sokat.

Az iPhone X-et sem kerülte el a probléma. A cég jelenlegi csúcskészüléke, aminek 256 GB-os verziója most éppen 436 990 forintba kerül az Apple-nél,  akkor mond csődöt bizonyos felhasználóknál, ha azok szeretnék felvenni a telefont. Ami azért nem megy, mert a hibás készülékek kijelzője úgy tíz másodpercig az istennek nem hajlandó feléledni.

Erről a problémáról több százan számoltak már be az Apple-nek és mindenféle fórumokon. A probléma ebben az esetben elméletileg nem hardveres, hanem az iOS 11 hozta elő, ami minden eddigi oprendszer frissítésnél több kínt okozott a felhasználóknak, kezdve azokkal a szerencsétlenekkel, akik iPhone 6-ra telepítették, majd a sírtak keservesen, amikor a telefon délre nullára merült.  • Vennék
  • Hírek