Jönnek az iPhone X másolatai

2018.02.19. 12:48

Újabb iPhone X-re hajazó telefonról jelent meg egy kiszivárgott kép, és ebből arra lehet következtetni, hogy a Huawei mellett az Asus is beszállhat a klónok támadásába. A múlt héten kiszivárgott Huawei P20 után a barcelonai mobilkongresszuson megjelenő Asus Zenfone 5 egyik változatáról jelent meg állítólagos fotó. 

A tajvani Asus várhatóan három új mobilt mutat be Barcelonában. A Zenfone 5 sorozat névadó alapmodelljét, valamint egy Lite és egy Max verziót. Az utóbbinak nagyobb kijelzője és bikább aksija szokott lenni. 

Könnyen lehet, hogy a brazil Barnardo G da Silva csak tréfálkozott a Twitteren, amikor közzétette az állítólag a Zenfone 5-öt ábrázoló fényképet, a homályos képen nem igazán lehet megállapítani, hogy valójában mit tart a kezében. Könnyen lehet, hogy kamu az egész, és egy iPhone X fotójával trükközik (iparági forrásaink erre gyanakodnak).

Mérési eredmények is kiszivárogtak az Asus Z01Rd kódnevű készülékről, és ez alapján Snapdragon 845-ös csip lesz benne, 6 GB RAM-mal, 32 GB beépített tárhellyel, és 2246×1080 pixeles kijelzővel.

Korábban a Bloomberg azt írta, hogy a Google felkészült a kijelzőn lévő betüremkedés támogatására, és úgy alakítja ki a jövőbeli Android P rendszerverziót, hogy a fölső sáv szűkülése és két részre szakadása – ahol most az értesítések jelennek meg – ne nehezítse meg a rendszer kezelését.