Érkezik a Xiaomi csúcsmobilja

2018.03.26. 13:18

Március 27-én hivatalosan is bejelenti Sanghajban a Xiaomi az idei legmenőbb telefonját, a kijelzővel szinte teljesen beborított Mi Mix 2s modellt. Eddig annyitlehet tudnibiztosan, hogy a mobilba nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 845 rendszercsip kerül, a hátlapra pedig dupla kamera, amit valamilyen módon állítólag mesterséges intelligenciával is felvérteznek.  

Felépítésében a telefon nagyon hasonlít majd az elődjére, a szintén óriáskijelzős Mi Mix 2-re, de úgy hírlik, a 6 colos full HD kijelző körüli káva valamivel keskenyebb lesz. Nem valószínű, hogy betüremkedés kerül a kijelzőre, ezt a Xiaomi eddig is ügyesen elkerülte, bár emiatt szokatlan helyre, a kijelző alá került a szelfikamera.

2
Fotó: gizmochina

A hátlapi dupla kamera várhatóan Sony IMX 363-es szenzorra épül, ez derült ki a kiszivárgott firmware-ből, a mesterséges intelligencia pedig egyesek szerint a biometrikus azonosítást, az arcfelismerést segíti majd, a Google ARCore várható támogatása pedig a kiterjesztett valóságra épülő appok futtatásához lesz hasznos.

Az is kiderült a pletykákból, hogy a Mi Mix 2S vezeték nélkül is tölthető lesz. Ezzel kapcsolatban feltételezhető, hogy csak a drágább, 8 GB RAM-mal ellátott modell kap kerámia hátlapot, ami az indukciós töltéshez szükséges, míg az olcsóbb verzió 6 GB RAM-mal és üveg-fém testtel lesz ellátva.