Extra opció lett a UPC-nél a korlátlan mobilnet

2018.05.10. 13:10

Mindig is a korlátlanságáról volt híres a UPC Mobil netszolgáltatása, ez viszont most ki-be kapcsolgatható opcióvá vált a szolgáltató csütörtökön bemutatott új díjcsomagjaiban.

Bár a Vodafone felvásárolta a UPC hazai leányvállalatát, az ügylet versenyhatósági vizsgálatának lezárásáig a két cégnek egymástól függetlenül, egymás versenytársaként kell végrehajtania a meglévő üzleti terveit. Robert Redeleanu, a UPC Magyarország vezérigazgatója annyit mondott a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a fejlesztések folytatódnak, és a két cég jól kiegészíti majd egymást.

A három éve létező UPC Mobil szolgáltatásnak most 93 900 előfizetője van, és a túlnyomó többség a szolgáltató vezetékes ajánlataival együtt veszi igénybe a mobilszolgáltatást, csak pár ezren vannak, akik önállóan, csaka mobilra fizetnek elő. Egy év alatt 26 800 fővel nőtt a UPC mobilozóinak száma, ami elég látványos fejlődés.

A korábban egységesen korlátlan, ám alacsony sebességű mobilnetes forgalmat tartalmazó Freedom díjcsomagok mellé az alábbi új csomagok érkeztek, extra díjért akár egyetlen hónapra is bekapcsolható, hűségidő nélküli korlát opcióval.

   UPC Mobil Start UPC Mobil Super UPC Mobil Super Plus
Havidíj 2490 forint 3990 forint 6490 forint
Perc 100 120
hálózaton belül korlátlan
400
hálózaton belül korlátlan
Adat 500 MB 3 GB 4 GB
Korlátlan adat opció - +2000 forint +2000 forint
Korlátlan beszéd opció - - +2500 forint
Kedvezményes készülék 40 ezer forint alatt Mindegyik készülék elérhető Mindegyik készülék elérhető

Plusz csavar a díjcsomagoknál, hogy a korlátlan adatopciók 20 GB-ig akár 21 Mbps letöltési sebességen működnek, ezt követően a sebesség átáll 1 Mbps-re.

A táblázatban látható árak természetesen abban az esetben érvényesek, ha az ügyfél rendelkezik valamilyen vezetékes UPC szolgáltatással.

Az UPC Mobil növekedésében még bőven lennének tartalékok, hiszen a társaságnak összesen 855 ezer különböző ügyfele van, akik 2,1 millió előfizetésre szerződtek. Mivel eddig is a Vodafone hálózatán működött a UPC szolgáltatása, a két cég hazai egybeolvadása valószínűleg nem befolyásolja a lehetséges előfizetők döntését, hiszen ugyanolyan lefedettséget kapnak azután is, hogy a Vodafone felvásárolja a vezetékes szolgáltatót.

Mint azt megírtuk, az uniós versenyhatóság várhatóan jövő nyárra mondja meg, hogy a Vodafone és a Liberty Global, a UPC anyacége milyen feltételekkel egyesülhet a német, magyar, romániai és cseh piacokon.