Áll a BKK Futár app, a Google ronthatta el

2018.05.16. 10:43

A reggeli csúcsforgalomban a 22-es buszra várva meglepő is frusztráló kép fogadott a BKK Futár appban, ott ahol a térképnek, és a várható buszoknak kéne megjelenni:

Erről villámgyorsan kiderült, hogy kimondottan a Huawei készülékeit érinti a hiba, köztük a vadonatúj P20-as sorozatot, valamint a kínai gyártó almárkája, a Honor mobiljait. Külföldi fórumokon is írnak ilyen hibáról, és ebből kiderült, hogy nem a BKK a hibás, hanem a Google.

Ahogy a hibaüzenet is írja, az Androidon futó Google Play Services frissítése okoz galibát. 

Úgy tudjuk gyorsan visszaszerezni az appokba beépülő térképeket, hogy belépünk a Beállításokba, azon belül is az Alkalmazások menüjébe. Az Alkalmazások beállításánál a kijelző alján rányomunk a Továbbiak feliratú gombra, hogy bekapcsoljuk a Rendszerfolyamatok mutatását. A terjedelmes listán meg kell keresni a Google Play-szolgáltatások bejegyzést, és ezon belül a Tárhelynél a terület kezelése alatt kitöröljük az összes adatot. És a gyorsítótárat, a biztonság kedvéért.

Ezt követően nálunk helyreállt a BKK Futár app térképe, azt viszont nem tudjuk, hogy mennyi ideig marad működőképes, később is el kell-e játszani ugyanezt. A labda most a Google-nél és a Huaweinél pattog, hogy rendbetegyék a dolgot, és ne kelljen rendszergazdát játszani a telefonokon.