Óriási kijelzőt kapott a OnePlus 6

2018.05.16. 19:35

Továbbfejlesztett kamerával, hatalmas kijelzővel és igen erős hardverrel mutatkozott be hivatalosan a OnePlus 6 szerdán, Londonban. A telefonnak lenyűgözően vékony a kávája, és van rajta egy bevágás, hogy a szelfikamera és a hangszóró a lehető legkisebb helyet vegye el a kijelzőből. Megmaradt a jack aljzat, az értesítéseket elnémító csúszka azonban átkerült az eszköz jobb oldalára.

A londoni eseményen elsőként bemutatott termék a Bullets Wireless vezeték nélküli fülhallgató volt, amellyel 5 órán át hallgathatunk zenét. Kezeli a Google Segédet, és kompatibilis a gyorstöltővel,

10 perc alatt teljesen feltölthető.

Mágneses a füldugaszok borítása, így nyakba akasztva lehet hordani, amikor éppen nem használjuk. Ha szétválasztjuk, rögtön bekapcsol, és ott folytatja a zenét, ahol abbahagytuk. Ugyanezzel a módszerrel tudjuk felvenni a bejövő hívásokat. Mindezért 69 eurót kérnek el, szóval nem a legolcsóbb bluetooth fülesekkel akarnak versenyezni.

A második termék a OnePlus 6 mobil, amely megint rendkívül erős hardvert kapott. A csúcsmodellben 256 GB tárhely és 8 GB RAM van, míg az olcsóbb változatok felhasználóinak 64 vagy 128 GB-os tárolóval és 6 GB memóriával kell beérniük. Ami még mindig elég soknak mondható. Azt talán mondani sem kell, hogy a Qualcomm idei legjobb lapkájára, a Snapdragon 845-re épülnek a készülékek.

Minden eddigi OnePlus mobilénál nagyobb, 6,28 colos lett a 19:9 képarányú kijelző, ám ennek ellenére is igyekeztek eltüntetni róla az Android megszokott három gombját, hogy még több hasznos felület álljon a felhasználó rendelkezésére. A vezérlés gesztusokkal is megoldható, például a kijelző aljától fölfelé húzva az ujjunkat a főmenübe tudunk visszalépni.

A kamerákat kicsit továbbfejlesztették, bár felbontásban ugyanolyanok, mint amiket a tavaly év végi OnePlus 5T-n is láttunk. Az OP 6 hátlapján két szenzor van, a fő kamera 16 megapixeles, optikai és elektronikus képstabalizációval, míg a másik 20 MP felbontású (Sony IMX 519 és 376K). A kijelző fölötti szelfikamera maradt 16 MP-es. Videózásban a 480 fps-es lassított felvétel az újdonság, ez 720p felbontásban érhető el. Kiadtak hozzá egy videószerkesztő appot, hogy meg tudjuk vágni a felvételeket, és adhassunk hozzájuk háttérzenét.

Külön kihangsúlyozták a bemutatón OnePlus 6 vezeték nélküli képességeit, hogy a telefon 40 globális frekvenciasávot támogat, és 4×4 MIMO elrendezésű az antennája, ami kell is a gigabites letöltési sebesség eléréséhez. A wifi kétsávos 802.11 a/b/g/n/ac, míg a bluetooth 5.0-s.

A OnePlus 6 alapból Android 8.1 Oreo rendszerrel érkezik, és támogatja a még fejlesztés alatt álló Android P-t, ennek a bétáját állítólag napokon belül elérhetővé teszik. A telefonon nem teljesen szűz Android fut, hanem egy Oxygen OS nevű rendszer, ám ez is elég letisztult. Az Oxygen OS-nek az ad létjogosultságot, hogy egy rakás egyedi optimalizációt tettek bele, például feltekerik a processzor sebességét, amikor elindul egy app, hogy gyorsabban betöltsön, és gyorsítótárban mentik el a felhasználó leggyakrabban használt applikációit.

Különös figyelmet fordítottak a játékosokra, a nekik szánt Gaming Mode bekapcsolásakor nemcsak az értesítéseket blokkolják, hanem a háttérfolyamatokat is hátrébb sorolja a rendszer, hogy ezek se befolyásolják az élményt.

Ugyanaz a Dash gyorstöltő való a OnePlus 6-hoz, mint a korábbi modellekhez, és az akkumulátor 3300 mAh-s. Fontos változás azonban, hogy a készülék kis mértékig vízálló - úszni nem lehet vele, de pár csepp vizet kibír.

Megközelíti a 200 ezer forintot

 

A legdrágább modell 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel 619 euróba kerül, ez nagyjából 195 ezer forint, szóval a OnePlus telefonok ára szép lassan araszol fölfelé, bár még így is messze elmaradt az iPhone-októl. A legolcsóbb 6 GB / 64 GB-os modell 519 euró, ugyanez 128 GB-os tárolóval 569 euróért vihető haza. Az online boltban közzétett kiírás szerint 5 napot kell várni rá. A különleges fehér-rózsaarany verzióból úgy tűnik, kifogytak.

Erős a hátszél 

A OnePlus egyfajta startupként igyekszik piacra vinni a termékét, ezt próbálja kihangsúlyozni a marketingjében. A kínálatot évente kétszer frissíti, egy sima és egy T-jelű modellel, és jó nagy felhajtást kerítenek a bemutatóknak, a rajongók százával állnak sorba, hogy elsőként lássák az új készüléket. A startupokra jellemző kockázatoknak azonban kevéssé van kitéve a cég.

a márka mögött a világ egyik leghatalmasabb mobilgyártója, a BBK Electronics áll.

Ehhez a kínai multihoz tartozik két másik márka, az Oppo és a Vivo is, és ezekből 2017-ben nagyjából 211 milló darabot adtak el a Gartner piaci adatai alapján. Magyarán a BBK és az Apple fej-fej mellett versenyez a globális második helyért a mobilok piacán. A 2017-ben eladott OnePlus-ok darabszámáról nincs pontos adat, annyit tudunk, hogy a cég tavaly megduplázta a forgalmát 2016-hoz képest, és 55 százalékkal több telefont adott el.  • Hírek
  • Csok