Tudta az Apple, hogy könnyen hajlik az iPhone 6

2018.05.25. 11:05

Az Apple saját tesztjei kimutatták, hogy az iPhone 6-os sorozat sokkal könnyebben elhajlik, mint a iPhone 5S-ek - ez derült ki a Moterboard által megszerzett bírósági iratokból. Az érintett készülékek a teljesen hétköznapi használat során elhajlottak, ami az érintőkijelzőt is működésképtelenné tette.

Ez robbantotta ki a bendgate néven elhíresült botrányt, ami már rég lecsendesedett, de a gyártó ellen indított csoportos per máig tart.

Mint a bíróságnak benyújtott iratokból kiderült, az iPhone 6-nak 3,3-szor nagyobb esélye volt arra, hogy elhajoljon a készülék váza, mint az iPhone 5s-nek, míg a nagyobb méretű iPhone 6 Plus esetében a szorzó 7,2-szeres.

maxresdefault
Fotó: Youtube / Unbox Therapy

Bár az Apple nyilvánosan azt mondta, hogy nincs semmilyen tervezési problémája az iPhone 6 telefonoknak, másfél évvel a készülékek piacra kerülése után, teljes titokban áttervezték és megerősítették a készülék alaplapját.

A telefonok annyira könnyen hajlottak, hogy egy telefonokat szerelő szakember olyanokat javasolt a felhasználóknak, ne ejtsék le az iPhone 6-ot, ne tegyenek rá túlságosan szoros védőtokot, és egyáltalán ne tegyék zsebre. Ez viszont távol áll a telefonok életszerű használatától. 

Mivel az iPhone 6 lett az Apple legtöbbet eladott készüléke, a problémával elég sokan találkoztak, ezért indult csoportos per a cég ellen.