Tripla kamerával jön az iPhone X Plus?

2018.06.11. 18:18

Exkluzív információkat közölt a Forbes iPhone-szakírója az Apple idén ősszel várható új telefonjairól. Két készülékkel kapcsolatban jutott nem hivatalos, de megbízható forrásból szivárgó tervrajzokhoz: a leendő "iPhone X Plus" és a "diszkont iPhone X" egyes fontos részleteiről derültek ki most dolgok. (A telefonok végleges nevéről természetesen majd az őszi premieren rántják le a leplet.)

A lényeg: a tervrajzok alapján a Forbes bloggere úgy látja*, hogy az iPhone X utódjának már három hátlapi kamerája lesz, ezzel az Apple a Huawei P20 Pro nyomdokain halad.

Azt még nem tudni, hogy a három lencse és a hozzájuk tartozó érzékelőlapok milyen felállásban dolgoznak majd a minden eddiginél szebb, tökéletesebb, élesebb, színpompásabb fotók érdekében, de gyanítható, hogy a Huawei-hez hasonlóan lesz monokróm, alap és telefotó összetevője a rendszernek. A cél pedig egyértelműen az lehet, hogy éjszaka, gyenge fényviszonyok közt is remek képek készülhessenek. (E téren a konkurencia kissé elhúzott az Apple mellett az utóbbi években, jegyzi meg a Forbes techbloggere.)

A képen állítólag az új iPhone tervrajza látható
A képen állítólag az új iPhone tervrajza látható
Kép: Ghostek, Gordon Kelly / Forbes

A megújított képalkotáshoz új kijelző is dukál: várhatóan 6,5 inch-es lesz a zászlóshajó képernyője. Ha minden igaz a készülék nem alumínium- hanem acélvázas lesz, és továbbfejlesztett, immár második generációs arcfelismerést építenek bele.

Az iPhone-ra vágyó árérzékeny tömegek igényeit feltehetően az iPhone X olcsóbb verziója elégíti majd ki. Ebben a Forbes értesülései szerint marad a egylencsés kamera, kijelzője 6,1 inch-es lesz, és ujjlenyomatolvasó helyett az Apple arcfelismerő technológiájának első változata kerül majd bele.

*Különvélemény: a tervrajzok alapján mi úgy látjuk, hogy nem változik az új készülék hátlapi kamera-elrendezése: továbbra is három elemből áll, két lencséből és egy vakuból, csakúgy mint a jelenlegi iPhone X-ek esetében.  • Hírek
  • Hírek