Érkezik az átalakított Google Térkép

2018.06.27. 08:45

Májusban a Google I/O konferencián leplezte le a Google az áttervezett Térkép applikációt, de az új dizájn nem jelent meg azonnal az összes androidos telefonon. Most jött el az a pillanat, amikor végre mindenki megkaphatja a frissítést, de az így is fokozatosan jut el a felhasználókhoz. 

A Google Térkép elindításakor azonnal látható, hogy megérkezett-e az új verzió, hiszen új gombok és színes ikonok kerültek a kezelőfelületre.

A leglátványosabb optikai tuningot a bal alsó sarokban lévő Felfedezés funkció kapta, amely egy látványos felületen mutatja meg nekünk a környék legmenőbb helyeit, például éttermeket, kávézókat, boltokat és sörözőket. A leghasznosabb pedig az lehet, hogy beállíthatjuk magunknak a szokásos ingázási útvonalunkat az munkahelyünk és a lakásunk között. Ebben nemcsak a címeket adhatjuk meg, hanem azt is, hogy általában milyen járművel és melyik útvonalon közlekedünk, így pontosabban tud riasztani minket a Google, ha indulni kell. 

Androidon is előfordulhat, hogy kis késéssel érkezik meg a frissítés, elvégre olyan appról van szó, amely milliárdnyi eszközön megtalálható, és mindegyiknek le kell tölteni a telepítőcsomagot. Még nem tudni, hogy iOS-en mikor lesz dizájnváltás, valószínűleg az Apple rendszerén is hamarosan megjelenik.