Egyedi lesz a legolcsóbb iPhone X

2018.07.30. 09:05

Az Apple idén úgy újítja meg a kínálatát, hogy mindegyik készülékének bevágásos kijelzője lesz, ebben a legolcsóbb modell sem tér el a többitől. A költségcsökkentés azt is jelenti viszont, hogy ennek a telefonnak a kijelzője nem OLED technológiájú lesz, hanem úgynevezett Full Active LCD, és ennek az új technológiának hála vékonyabb lehet a készülék kávája. Legalábbis ezt írja a japán Macotakara  nevű portál.

Az újfajta kijelzőt a Japan Pixels gyártja, és akár 0,5 milliméter vékony lehet a káva, ami már olyan, mintha nem is lenne. Egyelőre ellentmondásos hírek vannak arról, hogy mi lesz ennek az olcsó modellnek a neve, egyesek csak olcsó iPhone X-ként hivatkoznak rá, mások viszont iPhone 9-ként.

Az Apple ügyeivel foglalkozó 9to5Mac  portál előtúrt egy 2017-es hírt a Wall Street Journalról, amelyben az áll, hogy az Apple és a Japan Pixels közösen dolgozik a Full Active LCD kifejlesztésén. Amivel egy gond van csak: elég magas a gyártási hibaarány.

Ez lehet az oka annak, hogy a tervezett szeptemberi dátumról akár novemberre is elcsúszhat az olcsó iPhone X megjelenése.

(Forbes)