Az Oppo telefonok a legkelendőbbek Kínában

2021.03.08. 08:44

A Huaweitől vették át az első helyet a világ legnagyobb piacán.

21 százalékos piaci részesedéssel az Oppo lett Kína legkelendőbb telefonmárkája januárban a Counterpoint Research piackutatása szerint. A gyártó egy paraszthajszállal szorította le a trónról az eddigi vezető Huaweit és a Vivót: a dobogósok 20 százalékos részesedést szereztek. A legjobb ötbe került még az Apple és a Xiaomi, mindkettőnek 16 százalékos szelet jutott a világ legnagyobb piacán – a Verge tudósítása szerint. 

Az Oppo eladásai 26 százalékkal nőttek az előző évhez képest. Januárban ráadásul új telefonjuk, a Reno 5 nagy sikert aratott, ami 33 százalékkal emelte az eredményüket.

Ezzel párhuzamosan folytatódott a Huawei piacvesztése, ami az elemzők szerint további hanyatlással folytatódik az év során. Az Oppo a csütörtökön bemutatandó új csúcstelefonjával, a Find X3 Proval igyekszik behúzni a felszabaduló piacot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla