Jöhet a terabyte-os tárolóval szerelt iPhone

shutterstock 1843935586
2021.09.13. 11:09

Mint azt korábban megírtuk, szeptember 14-én mutatkoznak be az Apple 2021-es iPhone-jai. A bemutató előtt az utolsó pletykák és kiszivárgások bővültek az új almás mobilok tárhelyopcióival.

A legmegbízhatóbb szivárogtatónak tartott Ming-Chi Kuo nyomán írja a 9to5 Mac, hogy az új iPhone-széria dobja a 64 GB-os méretű tárolót a legolcsóbb modellekben, az elérhető maximum-tárolókapacitás pedig 1 TB lesz a Pro modellekben.

Kuo állítja, a normál modellek, tehát az iPhone 13 Mini és az iPhone 13 három választható tárhelyopcióval lesz elérhető: 128 GB, 256 GB és 512 GB. Ezzel duplázzák a tavalyi iPhone 12-es széria által kínált lehetőségeket. A drágább Pro verziók ezzel szemben nem duplázzák a háttértárat az előző generációhoz képest, de a 128 GB, a 256 GB és az 512 GB tárhellyel szerelt mobilok mellé érkezik egy 1 TB-os Pro modell is.

Hogy ezért mennyit kell majd fizetni, az kérdéses. Az iPhone 12 Pro Max 512 GB-os kivitelben 612 ezer forintba kerül, így várhatóan ennél drágábban kínálja majd az Apple az új verziót. Ha az iPad Pro táblagépek 1 terabyte-os verzióiból indulunk ki, várhatóan 650 és 730 ezer forint között lesz az ezergigás iPhone.

A megnövelt tároló mellett várhatóan ezek lesznek még az iPhone 13-as széria újdonságai:

 • kisebb szenzorsziget,
 • jobb kamerák,
 • szoftveres asztrofotó mód,
 • nagyobb akkumulátor,
 • A15-ös rendszerchip,
 • több országban használható milliméteres 5G,
 • LTPO-kijelző,
 • mindig éber kijelző és 120 Hz-es képfrissítés a Pro modellekben,
 • bizonyos korlátozások között alacsony pályás műholdas kapcsolat.

A szeptember 14-én, magyar idő szerint 19 órakor kezdődő közvetítésen bár az új iPhone-ok lesznek a főtémák, Kuo szerint várható még az AirPods fülhallgatók harmadik generációja és egy újratervezett, az iPad Pro és Air formavilágát megöröklő, belépő szintű iPad és iPad Mini is. De természetesen nem marad el az Apple Watch órák frissítése sem, a hetedik generációs okosóra is bemutatkozhat, de erre várhatóan csak később kerül majd piacra.

Kuo az iPhone-ok kapcsán nem jósol csúszást, a tavalyi szériával ellentétben az elemző szerint idén még szeptemberben megvásárolható lesz az új mobil.

Azok viszont, akik a szeptemberi bemutatón új Mac számítógépeket is várnak, Kuo szerint csalódni fognak. Az M1X ARM-chippel szerelt új MacBook Pro gépek az elemző szerint még várnak a bemutatásra, októberben vagy novemberben ránthatják le róluk leghamarabb a leplet.

Ami viszont biztosan érkezik, az a mobil operációs rendszerek új verziója. Az iOS 15 és az iPadOS 15 a bemutató után válik elérhetővé OTA-frissítésként, viszont aki a MacOS Monterey-re vár, annak még egy-két hónapig türelemmel kell lennie.

Az Apple szeptemberi bemutatója várhatóan megint egy, a kaliforniai Apple Parkban előre felvett prezentáció lesz. Angol nyelven a közvetítést a cég weboldalán, YouTube-csatornáján vagy az Apple TV applikációban lehet majd nézni.

(Borítókép: iPhone 12 Pro. Fotó: Shutterstock) • Tippek
 • Biztosítás