Úgy tűnik, Note lesz a Galaxy S22 Ultrából

2022.01.09. 14:46

Több forrásból is olyan videók vagy fotók kerültek fel a netre, melyeken a Samsung idei első csúcskészülékei láthatók. Ezek alapján úgy tűnik, tényleg vége az egykor kategóriateremtő Note-nak, de közben mégsem: a Galaxy S-széria legdrágább és legerősebb Ultra modellje megkaphatja a beépített érintőceruzát és a négyzetes külsőt is, mely eddig a Note-ok jellemzője volt.

Fotókat a 9to5 Google közölt a várható Galaxy S22 széria készülékeinek kinézetéről. Ezeket csak megerősíti a mobilos berkekben megbízható szivárogtatónak számító OnLeaks által megosztott videó, melyeken szintén a Galaxy S22-esek láthatók.

Ezek alapján elmondható, hogy a normál és a plusz modell külseje nem sokat változik az elődhöz képest, az ultra viszont sokkal négyzetesebb lesz, valamint a videó alján látható, hogy az USB-C mellé bekerül a kapacitív érintőceruza is. A SamMobile fotói is megerősítik ezt.

Galaxy Note-ot utoljára 2020 augusztusában mutatott be a Samsung, de az S-szériát már a 2021 elején megjelent S21 Ultrával elkezdte a Note helyére tolni azzal, hogy külön megvásárolható kiegészítőként lehetővé tette az S-Pen érintőceruza használatát a telefonnal. 2021 augusztusában csak két új összehajtható telefon érkezett, melyek közül a Z Fold 3 szintén támogatta az S-Pent, szintén külön megvásárolható kiegészítőként. A felhasználók egy része – köztük én is – hiányolta a Note-ot, mivel pont a telefonba szerelt toll volt a készülék legnagyobb előnye.

Az eddig kiszivárgott információk alapján várható, hogy mostantól a Samsung az S-szériára ruházza a Note hagyatékát, az év második felében pedig mostantól kizárólag a hajlítható Z-szériára koncentrál majd.  • Tippek
  • Hírek