Nem engedi tovább iOS 14-en maradni felhasználóit az Apple

2022.01.15. 06:01
A 15-ös rendszer telepítéseinek száma elmaradt a várttól és a korábban megszokottaktól.

Az iOS 15 bejelentése előtt voltak pletykák arról, hogy változtat gyakorlatán az Apple, és az iOS-t ezentúl két módon engedi frissíteni, amelyek közül az egyik csak a legfontosabb biztonsági javításokat tartalmazza, de a fő verzió nem változik.

Miután megjelent az iOS 15, a pletykából valóság lett. Az iPhone-tulajdonosok választhattak, hogy maradnak-e az iOS 14-en, vagy kipróbálják az új rendszert. Ennek most véget vet az Apple, az iOS 15.2.1 megjelenésével már nem elérhető a funkció, írja a 9to5 Mac.

A lap szerint nem valószínű, hogy egyszerű hibáról van szó, a 14-es rendszerhez ugyanis utoljára tavaly októberben érkezett foltozás (14.8.1), míg a 15-ös verziót azóta többször is frissítgette a cég. A dolognak sokkal inkább lehet köze ahhoz, hogy a 15-ös rendszer telepítéseinek száma elmaradt a várttól és a korábban megszokottaktól, aminek oka lehet az is, hogy a régebbi készülékek felhasználóinak lehetősége volt a már bevált verzión maradni.

A cég nem erősített meg vagy cáfolt ezek kapcsán semmit, viszont biztos, hogy azok, akik frissíteni szeretnék telefonjukat vagy táblagépüket, már kizárólag a 15-ös iOS vagy iPadOS letöltése közül választhatnak.  • Hírek
  • Csok