Az eSIM által foglalt minimális helyet is felszabadítaná az iSIM

2022.01.27. 06:04 Módosítva: 2022.01.27. 16:27

Új technológiát mutatott be a Qualcomm, a Vodafone és a Thales. Az Integrated SIM (röviden iSIM) segítségével az internetre kapcsolódó eszközök rendszerprocesszorába ágyaznák a SIM-szolgáltatásokat, ezzel azt a minimális helyet is felszabadítva, amit jelenleg az eSIM használatához szükséges chip foglal el.

Az iSIM a fejlesztők szerint jobb integrációt, magasabb teljesítményt és jobb memóriakezelést is lehetővé tesz azzal, hogy a processzor maga végzi el a dedikált chip feladatait. A felszabaduló hellyel könnyebbé válhat az eszközök tervezése, illetve más veheti át a dedikált chip helyét. Emellett a hálózati beállításokat, az adminisztrációs feladatokat, és az IoT-eszközök internetre csatolását is megkönnyítené az iSIM.

A prototípus megfelel a GSMA-előírásoknak, a technológiát egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlettel dolgozó Samsung Galaxy Z Flip 3 készülékkel demózták. A prototípuson módosított operációs rendszer futott, de az iSIM segítségével mindenre képes volt, amire a fizikai SIM-kártyával vagy az eSIM-mel is.

A technológia szoftveres oldalát fejlesztő Thales úgy számol, az elkövetkező három évben félmilliárd eszközbe kerülhet be a fizikai és az eSIM helyett az iSIM. Az újdonság gyors elterjedésének útjába  amennyiben a gyártók adaptálják  csak az operátorok állhatnak. Szolgáltatói részről ugyan nincsen semmilyen akadálya az iSIM használatának, amennyiben az operátor támogatja az eSIM-et.  • Tippek
  • Hírek