Súlyos hibát javít az iOS 15.3

2022.01.27. 16:19

Frissítést adott ki az Apple az iPhone okostelefonokra és az iPad táblagépekre. Az iOS operációs rendszer 15.3-as verziója január 26-tól letölthető és telepíthető. A frissítés semmilyen vizuális változást nem hoz, azonban javítja az Apple által fejlesztett Safari böngésző hibáját, amelyre tavaly novemberben derült fény.

Ahogy arról korábban írtunk, az Apple saját internetböngészője olyan hibát tartalmazott, amivel a megnyitott weboldalak hozzáférhettek a felhasználók valós idejű böngészési előzményeihez, valamint olyan kritikus adatokhoz is, mint a Google felhasználói azonosító a weblapok által generált adatbázisból. Mivel az amerikai cég telefonjain kizárólag a Safarira, illetve az ez alatt futó WebKit böngészőmotorra épülő böngészőkre támaszkodhatnak a felhasználók, így a problémára nem jelentett megoldást a számítógépen használható módszer, hogy egyszerűen lecserélik a programot.

A 9to5Mac tesztje alapján az Apple bezárta a kiskaput az iOS 15.3-mal mobileszközein, ám a Mac számítógépeken továbbra is fennáll a probléma. Számítógépen megoldást jelenthet a gyári böngészőprogram helyett más alkalmazás telepítése és használata.

Az iOS 15.3 a Beállítások – Általános – Szoftverfrissítés menüpont alatt vagy a mobileszközt a számítógéppel kábelen összekötve letölthető és telepíthető.  • Tippek
  • Hírek