Indiában gyártják az iPhone 13-at

2022.04.12. 10:20

Az Apple megerősítette, hogy elköltöztette Kínából népszerű okostelefonja gyártását.

Az Apple tovább folytatja gyártási kapacitásai Kínától való függetlenítését. A cupertinói cég és beszállítója, a tajvani Foxconn ezentúl Indiában gyártja legújabb mobiltelefonjukat, az iPhone 13-at – erősítették meg a Reutersnek.

Az Apple 2017-ben az iPhone SE gyártásával kezdte indiai működését, tavaly óta az iPhone 12-t is itt gyártják. A gyár Tamil Nadu állam déli részén, Sriperumbudur városban található, és várhatóan az iPadeket is itt gyártják majd.

Kína után India a világ második legnagyobb mobiltelefon-piaca. Az Apple 2020-ban indította el indiai online áruházát, és azt ígérte, hogy 2021 végén boltot is nyitnak a szubkontinensen. Ez eddig nem történt meg, pedig a helyiek már nagyon várják – írja a MacRumors.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla