Lehull a lepel: így fog kinézni az új, csúcskategóriás mobil

2022.10.01. 05:54

Teljesen új renderképeken láthatjuk a Samsung új, csúcskategóriás készülékeinek állítólagosan végleges kinézetét, mely nagyjából egybecseng a korábban hallott pletykákkal is – például azzal, hogy az új készülékek akár 200 megapixeles kamerát is kaphatnak.

Képernyőkép 2022-09-30 103117.png
Fotó: @OnLeaks / Twitter

A képeket Seve McFly, más néven OnLeaks osztotta meg, első blikkre pedig a legnagyobb változásnak az tűnik, hogy az S22 Ultrához hasonlóan az S23-as család tagjai sem fognak már hátlapi kameraszigetet kapni, a lencsék különállóan fognak elhelyezkedni.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a készülékek a tervek szerint 2023 elején jelenhetnek meg, a kiszivárgott információk pedig a lencsék újradolgozásán kívül arra is utalnak, hogy a telefon méreteiben is növekedni fog. Az OnLeaks szerint az S23 ugyan csak kicsivel, de nagyobb lesz elődjénél, számokban ez körülbelül 0,3 milliméteres növekedést jelent hosszban és 0,2 milliméteres növekedést szélességben – a vastagságról azonban egyelőre nem szól a fáma.

Akárcsak az iPhone 14, az S23 és S23+ is meglehetősen kevés újdonságot fog tartalmazni az előző évi modellekhez képest, az igazi újdonságokat az S23 Ultrába tartogatja majd a gyártó. Itt tűnhet fel a korábban is említett 200 megapixeles kamera, de a dél-koreai gyártó a pletykák szerint a maximális fehérfényerőn, a színhűségen, illetve a kijelző tükröződésén is szeretne csiszolni.

Akárcsak az alapmodellek, az S23 Ultra háza is kicsit nagyobb és még szögletesebb lesz, de itt is csak tizedmilliméteres eltérésekről beszélhetünk. Ami azonban érdekesebb: az információk alapján az új Ultra modell lehet a Samsung eddigi legvékonyabb káváival ellátott telefonja. A telefon belsejében minden bizonnyal a Qualcomm nyolcmagos, Snapdragon 8 gen 2-es chipje ketyeg majd, az olyan extrákra, mint az S-Pen készülékházba rejtése pedig továbbra is számíthatunk.

Hivatalos megjelenési dátum egyelőre nincs, de az előző évek példájából kiindulva nem nehéz kikövetkeztetni, hogy valamikor 2023 első heteiben számíthatunk a leleplezésre.  • Tippek
  • Bankszámla