A középkategóriára is ledobta a bombát a Xiaomi

2023.03.29. 16:33

Egy exkluzív esemény keretein belül idehaza is bemutatta új középkategóriás termékcsaládját a Xiaomi, név szerint a négy főből álló Redmi Note 12-es széria tagjait, melyek egyértelműen a Redmi Note 11-es sorozat sikerére építenek.

redmi-note-12-11
Fotó: Xiaomi

A fejlesztések érintik a kamerarendszert, az üzemidőt, a töltési sebességet és a designt, ami a Xiaomi elmondása szerint még a korábbinál is felhasználóbarátabb lett, ezek mellett pedig továbbra is azért küzdenek, hogy ár-érték arányban egyértelműen a legjobb készülékeket dobják piacra, legyen szó éppen az új mobilokról vagy a szintén a napokban bemutatott Redmi Watch 3 okosóráról.

A sorozat csúcskészüléke a meglehetősen hosszú és kacifántos nevet kapó Redmi Note 12 Pro+ 5G, amely hármas kamerarendszerrel és a prémiumkategóriát idéző 200 megapixeles szenzorral szeretné magára felhívni a figyelmet, mellyel a kínai cég egy teljesen új szintre emelte a középkategóriás fotózás élményét – azt azonban továbbra sem szabad elfelejteni, hogy egy kép nem feltétlenül a megapixelek számától lesz szép.

A Redmi Note 12 Pro 5G ugyancsak nagyszerű fotózási élményt kínál, köszönhetően a nagy teljesítményű IMX766-es érzékelőnek és az optikai képstabilizálásnak, ráadásul – akárcsak a csúcsmodell esetében – ehhez a kamerarendszerhez is jár az ultraszéles látószögű és a makrókamera is.

Mind a Redmi Note 12 Pro+ 5G, mind a Redmi Note 12 Pro 5G egy 6,67 hüvelykes Dolby Vision- és Dolby Atmos-támogatással rendelkező, 120 hertzes Flow AMOLED-kijelzőt kapott, melyeket kifejezetten vékony kávák fognak közre. Szintén pluszpont, hogy mindkét készülékhez tartozékként jár egy gyorstöltő: a Redmi Note 12 Pro+ 5G esetében 120, a Redmi Note 12 Pro 5G esetében pedig 67 wattos, aminek köszönhetően akár egy óra alatt feltölthetjük az 5000 milliamperórás telepeket.

A készülékek teljesítményéért egy MediaTek Dimensity 1080-as lapka felel, akárcsak a Samsung Galaxy A54-éért, ami nem meglepő annak függvényében, hogy a készülékek egyértelműen a Samsung-féle A szériás mobilok kihívói lettek, amelyeket egyébként az elmúlt napokban itt, az Indexen is teszteltünk. A készülékek április 3-tól lesznek elérhetők, a Redmi Note 12 Pro+ 5G 189 990 forintos, míg a Redmi Note 12 Pro 5G 154 990 forintos ajánlott fogyasztói áron, így a Galaxy A szériás mobilokhoz képest körülbelül 10-20 ezer forint a Xiaomi előnye.

Az egészségre is nagy hangsúlyt fektettek

Az eseményen a telefonok mellett a kínai cég egy új okosórát, a Redmi Watch 3-at is bemutatta, mely egy 1,75 hüvelykes AMOLED-kijelzőt kapott, mely maximum 600 nites fehér fényerő kibocsátására képes. Ez papíron egyébként kifejezetten jól hangzik, a gyakorlatban azonban a legerősebb nyári napsütésben már meggyűlhet a bajunk a kijelző leolvasásával.

Pluszpont, hogy az órából nem spórolta ki a Xiaomi a szenzorokat, az ugyanis méri a pulzust és a véroxigénszintet is, egy töltéssel pedig akár 12 napig is kibírja. A Redmi Watch 3 okosóra 44 499 forintos javasolt fogyasztói áron lesz elérhető a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül a bemutatott telefonokhoz hasonlóan ugyancsak áprilistól.  • Hírek
  • Hírek