A világ 34. legnagyobb cége

2012.05.18. 19:23

A jelenlegi, 40,94 dolláros részvényárfolyammal számolva a Facebook piaci kapitalizációja (a cég elméleti értéke, amit úgy kapunk meg, hogy a részványárfolyamot megszorozzuk a részvények számával) 112,24 milliérd dollár. Ezzel a közösségi oldal a Yahoo Finance toplistáján a világ 34. legnagyobb cégének számít, persze ez csak a tőzsdén bejegyzett vállalatok között elfoglalt helyét mutatja.

A listán közvetlenül a Facebook előtt a Merck német vegyipari óriás, a BP brit olajcég, és a Verizon amerikai telekommunikációs cég foglal helyet, mögötte pedig a GlaxoSmithKline brit gyógyszeripari vállalat, a Anheuser-Busch belga-brazil sörgyár (ha nem lenne ismerős a nevük, Beck's, Budweiser, Stella Artois, Staropramen, Leffe, Hoegaarden, ez mind az övék), és az üdítőgyártó Pepsi.

És mire ezt leírtam, az árfolyam 41,07-ra mászott fel, a kapitalizáció pedig 112,6 milliárdra, vagyis három mondat alatt 340 millió dollárral nőtt a cég értéke. És mire ezt leírtam, még 50 millióval. Most meg csökkent húszmilliót. Ebbe bele lehet őrülni.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM