A Facebook korlátozza a politikai tartalmak megosztását az elnökválasztás előtt és után

2020.09.03. 19:59
Mark Zuckerberg a techóriás vezérigazgatója csütörtöki posztjában a Facebookon terjedő rémhírekről szóló kritikákra reagálva a politikai reklámok és posztok korlátozását jelentette be a választásokat megelőző hétre és a választás hivatalos eredményének kihirdetéséig

A nyilatkozat szerint a vállalat minden olyan posztot törölni fog, mely a hivatalos végső eredmény bejelentése előtt megpróbálja kihirdetni a választás győztesét. A törölt posztok helyén megjelenő link a Reuters választási oldalára irányít majd. Ugyanígy fog eljárni a cég az összes olyan poszttal is, melyek a választás eredményét támadják - például azzal, hogy a levélszavazás során bekövetkező visszaélésekre hivatkoznak. A szintén a vállalathoz tartozó Messenger platformon már megkezdődött a több tucat címzettel rendelkező üzenetek elküldésének korlátozása.  

Aggódom, hogy a végső eredmény kihirdetéséhez szükséges napok, vagy akár hetek alatt nemzetünk mély megosztottsága további utcai megmozdulásokhoz fog vezetni.  Ez a választás nem lesz szokásos. Mindannyiunk felelőssége demokráciánk megvédése.

- írta csütörtöki posztjában Zuckerberg.

A posztban foglaltak alapján a november 3-án esedékes választások előtti héten a Facebook letiltja a politikai hirdetéseket. 

Trump stábja az elnök elhallgattásával vádolta a céget, Biden kampány felelősei még nem reagáltak a hírre. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM