A Fallout 4 lett az év játéka a DICE-on

2016.02.19. 17:10

A Bethesda Softworks játéka, a Fallout 4 nyerte a 19. D.I.C.E. Awardson (röviden: DICE) a legjobb játéknak járó díjat. A játékot jutalmazták kiemelkedő játékrendezésért, és elnyerte az év szerepjátéka/MMORPG-je díjét is. A játékhoz tartozó app, a Fallout Shelter lett a legjobb mobiljáték. (A Fallout 4-ről itt írtunk kritikát, a Fallout Shelterről itt.)

A nagy esélyesnek tartott The Witcher 3: Wild Hunt ezen a díjátadón a legjobb történetért. a kiemelkedő technikai teljesítményért és a legjobb játékdizájnért kapott díjakat. A tavalyi Golden Joystickon viszont a Witcher 3 tarolt: ott elvitte az az év játéka, a legjobb sztori, a legjobb látványvilág, legjobb jelenet, az év gyártója díjakat is. Sőt, az Index olvasói is ezt szavazták meg legjobb játéknak. (És kritikusunknak is nagyon tetszett.)

xqha2xt668fy9yltvwm8.png

A D.I.C.E. Awards díjait két szervezet, az amerikai központú Academy of Interactive Arts and Sciences és az International Game Developers Association tagjainak szavazatai alapján osztják ki. A díjátadás egy háromnapos rendezvény lezárása volt, Las Vegasban.