Kiszivároghatott a Nintendo NX kontrollere

2016.03.24. 10:58

A Nintendo nagyon szűkszavú, ha az új konzoljáról, az NX-ről van szó. Nem véletlen, hogy a gameroldalak minden pletykára ráugranak, főleg akkor, ha a kiszivárgott kép nagyon hasonlít arra a szabadalomra, amit tavaly nyújtott be a japán cég.

Márpedig most ez a helyzet. Egy Reddit-felhasználó posztolt néhány képet egy konzol kontrolleréről. Ami érdekes, hogy nem a szokásos, direkt homályos képek ezek, hanem értékelhető, éles fotók, amelyeken tényleg látszik, mi van.

clk

Azt nem állíthatjuk biztosra, hogy valódi a képen látható prototípus. Mindenesetre nagyon hasonlít arra a szabadalomra, amit tavaly júniusban nyújtott be a Nintendo. Ráadásul hasonlít a néhány nappal ezelőtt kiszivárgott másik képen szereplő kontrollerre. Arról kiderült, hogy némi photoshoppolás eredménye a kontrolleren látható játék.

A kontroller ugyanis egyfajta furcsa hibridje egy hordozható konzolnak és egy kontrollernek. A szivárogtató még annyit elárult, hogy a két gombnak csak a felső része mozog, az alsó rögzített. Alulra egy fülhallgatót lehet csatlakoztatni 3,5 mm-es jacken keresztül.