Már mobilon is játszható a Counter-Strike

2016.04.19. 10:24

Ha már unja a Candy Crush Sagát meg a többi párkeresős nyomorult logikai játékot, jó hír lehet, hogy elkészült a Counter-Strike mobilos verziója.

A játékot nem a Valve fejlesztette, vagyis nem hivatalos port: egy kahazsztáni modder, Alibek Omarov úgy írta át a Counter-Strike 1.6-ot, hogy mobilon is futtatható legyen. Mivel nem hivatalos kiadásról van szó, az átirat egyelőre csak Android operációs rendszeren fut.

A játékot alapból érintőképernyőn irányíthatjuk. Az egér-billentyűzet kombóhoz képest ez komoly visszalépésnek tűnik (kizárt dolog, hogy így fraget tudjunk elérni egy bajnok ellen), de viszonylag simán lehet mozogni és lőni. Nagyobb problémát jelent, hogy az irányításhoz szükséges ikonok valósággal elborítják a képernyőt. A hagyományos irányítás híveire is gondoló Omarov egér-billentyűzet támogatást is rakott a játékba – igaz, ez pont a mobilitástól fosztja meg az átiratot.

A Counter-Strike átiratát a Githubról lehet letölteni. A futtatásához szükség lesz egy Steam profilra, amihez be van kötve az eredeti játék, a Xash3D-re, illetve egy erősebb okostelefonra.  • Tippek
  • Hírek