Sega-klasszikusok árasztják el a Steamet

2016.04.22. 09:02

A Sega azt tervezi, hogy a 16 bites játékkatalógusát modderek kezére adja a Steam Workshopon keresztül. A Valve online játékboltja kiváló terjesztési platformja a felhasználói tartalmaknak; a Sega ide dobná be a Mega Drive játékkatalógusát.

A Mega Drive (vagy ahogy az Egyesült Államokban ismerik: Genesis) a Sega 16 bites konzolja volt. A japán kiadó a Sega Mega Drive Classic Hub létrehozásával is csábítja a felhasználókat: ez egy háromdimenziós virtuális tér, ami egy kilencvenes évekbeli hálószobát ábrázol, ebben a környezetben játszhatunk a Mega Drive játékokkal.

A lentebb felsorolt játékok mindegyike elérhető lesz a Steamen. Néhány húzócím így is hiányzik (például a Sonic the Hedgehog-játékok), de a Sega azt ígéri, hogy hamarosan az összes Mega Drive játék Steam Workshop-kompatibilis lesz. 

A támogatott játékok listája:

Golden Axe, Altered Beast, Comix Zone, Ecco the Dolphin, Gain Ground, Shinobi III: Return of the Ninja Master, Vectorman, Crack Down, Shinobi: Shadow Dancer, Space Harrier II, Ecco Jr., Alex Kidd in the Enchanted Castle, Bonanza Bros., Super Thunder Blade, Kid Chameleon, Ristar, Galaxy Force II, Columns, Eternal Champions, Fatal Labyrinth, Bio-Hazard Battle, Columns III, Sword of Vermilion, Virtua Fighter 2, Ecco: The Tides of Time, Alien Storm, Decap Attack, Flicky, ESWAT: City Under Siege, Golden Axe II, Landstalker: The Treasures of King Nole, Shining Force, Wonder Boy III: Monster Lair, Streets of Rage 2, Alien Soldier, Light Crusader, Gunstar Heroes, Streets of Rage, Shining Force II, Shining in the Darkness, Beyond Oasis, Dynamite Headdy, Golden Axe III, Phantasy Star II, Phantasy Star III: Generations of Doom, Phantasy Star IV: The End of the Millennium, Streets of Rage 3, The Revenge of Shinobi, Vectorman 2, Wonder Boy in Monster World

A régóta működő videojátékos cégek általában szent tehenekként kezelik a régi játékaikat; a Nintendo még mindig temérdek pénzt csinál az online retro katalógusával. A modderek tevékenységét többnyire nem szokták jó szemmel nézni, így nem világos, hogy a Sega milyen mértékben engedi meg a moddereknek, hogy belenyúljanak a régi játékokba.

A Sega Mega Drive Classics Hub április 28-ától lesz elérhető a Steamen.

(A szerkesztő megjegyzése: ha a Sub-Terrania és a Thunder Force IV is beleférne a kalapba, roppant hálás lennék.)